Lili

Amellett, hogy Lili itthon egy bújós királylány - akinek mindig körülöttünk kell lennie, de leginkább valamilyen pici részével is de hozzánk kell érnie, kimondottan kiköveteli társai tiszteletét.

Megismerve Lilit rájöttünk, hogy a Golden Retriever nem egy csupán kellemes társaságot adó, gyönyörű külsejű fajta, amilyennek az emberek többsége gondolja. Ő egy igazi önérzetes, magabiztos, önálló gondolatokkal és véleménnyel rendelkező dolgos retriever. Munkában nem riad vissza a sűrű bozótos vagy nádas munkától sem - sőt ez az a közeg, amiben igazán jól érzi magát, lendületes találni akarási vággyal dolgozik, öröm nézni a tempós munkáját. Vadászatokon is lendületesen, stabilan és fegyelmezetten dolgozik, nem hátrál meg a sebzett vadtól, nyomát követve megtalálja azt. Egész napos vadászat alkalmával ugyanolyan boldogan hozza a sokadik vadat, mintha az a legelső elhozása lenne. Ösztönös, jó munkakedvvel rendelkező dolgos vadászkutya. : )

Emellett azonban tudja mikor jön el a kikapcsolás ideje, itthon kuckózik, pihen közöttünk, mint a család része. Az ötödik életévéhez közeledve, valamelyest nyugodtabb lett, de alapvető jelleme nem változott az évek során. Közös sétákon szereti a maga útját járni, de mindig megbizonyosodik arról, hogy nem került túl messzire tőlünk. Magabiztos kutya, aki szereti, ha a dolgok az ő kedve szerint történnek, de lételeme, hogy átadja szeretetét a körülötte lévőknek. Igazi mosolygós golden, aki kitörő örömmel fogad minket akár egy munkanap végén érünk haza, akár a sarki boltból tértünk vissza negyedóra elteltével. Barátsággal fordul az emberekhez, bizalmához a pocakján keresztül vezető úton a legkönnyebb eljutni.

2014 februárjában, majdnem egy éves korában fogtunk bele a közös munkába (teljesen az alapoktól, kezdve az engedelmességgel), és 2015 tavaszán sikeres képességvizsgát tettünk.

2017 márciusában pedig közös munkánk meghozta a várva várt gyümölcsét, munkavizsga bizonyítványunk lett.

A munkavizsga bizonyítvánnyal több ajtó is megnyílt számunkra. A legfontosabb a vadászat mind közül, melybe az idei évben alkalmunk adódott belekóstolni.

A másik a kiállítások világa. Mivel 9 hónaposan érkezett a családunkba, így a fiatalabb osztályokban való indulás és eredményszerzés kimaradt az életünkből. Munkaosztályban azonban már aktív résztvevője a hazai kiállítások világának.

Főbb adatok, elért eredmények & egészségügyi szűrés eredmények

Képességvizsga & Tenyészszemle: 2015. április 26. (Golden Retriever Kör)

Munkavizsga: 2017. március 26. (81/100 pont) (Golden Retriever Kör)

Vadászati alkalmassági vizsga: 2017. szeptember 06.

 

Születési idő 2013.03.22.
Tenyésztő Magyar Katalin
Egészségügyi eredmények

HD: A/A mentes
ED: 0:0 mentes
OCD: 0:0 mentes
Szemek (PRA, HC, RD): mentes (2017.november 27.)
PRA1, PRA2 és prcd-PRA: mentes

Törzskönyv Pedigree: Ice Wine Champagne


Munka eredmények:
 

2017.08.05. Jásd Working Test – Kingsdale Farm – L osztály (Novice) 74/100 pont, 5.hely (jó)

2017.09.23-24. Dorog Working Test – Magyar Labrador Retriever Egyesület – L osztály (Novice) 65/80 pont, 6. hely (nagyon jó)

2018.09.29. Jásd Working Test - Kingsdale Farm - L osztály (Novice)
69/80 pont, 3 .hely (nagyon jó)

Kiállítási eredmények:

Célunk a Hungária Show Champion, és Hungária Champion címhez szükséges eredmények megszerzése, melyek folyamatban vannak.

2018. szeptember 23. Kecskemét - CAC, Rudy Feyaerts (B) - Munka osztály

2017. június 18. Tiszafüred – CAC, Dr. Balogh Zsuzsanna (HUN) -Munka osztály

2017. június 11. Agárd – CAC, Dr. Sipos Márta (HUN) – Munka osztály

„4 éves, jó megjelenés, korrekt fogazat, típusos fej, elegáns nyak, feszes hát, mély mellkas, jó megjelenés, jó mozgás.”

2017. május 20. Pápa – 2 x CAC, Marian Drâgânescu (RO) & Dr. Tesics György (HU) – Munka osztály

2017. május 05. Halászi – Res.CAC, Ms. Dawn Rose (UK) -Munka osztály

„pretty fem head, reasonable lenght of neck, level topline, balanced angles front and rear, covers the ground well when moving, tailset slighty slow”

2017. december 03. Budapest, Hungexpo – Kitűnő, Dr. Balogh Zsuzsanna (HUN) – Munka osztály

2017. szeptember 17. Fehérvárcsurgó – Kitűnő 3., Ms Freda Garget (UK) – Munka osztály

„nice head and exp, good reach of neck, godd lay back, prefer more upper arm. Deep through chest, very short coupled, level topline, exc bend of stifle. Correct tailset, lovely driving action from behind, prefer more forerearch.”

2016. szeptember 18. Fehérvércsurgó – Kitűnő, Ms. Agneta Cardell (SE) – Nyílt osztály

„very nice bitch that looks rather young for this class. Lovely head and expresion. Good topline. She is blaanced in angulations both front and rear. Nice body with stroing loin. Excellent bone, feet and coat. Moves very well. Nicely handled.”

Ice Wine Champagne  Shining Gold Lancelott HCh. HSCh. HJCh. MKSZ HCh Ligeti Borostyan Cowboy  EW'98, CH, JCH Galans Zenit Amsterdam Winner 96, 97, 98  
Galans Tess
HJCH Shining Gold Glory Of The Sun  MKSZ HJCH Palócgyöngye Chewin  
HJCH Kalocsahazi Bombazo
Non-Stop Juste Milieu INT.Ch, Belg.Ch Gatchells Man of Honour Jun.Clubwinn 2003 Eng. SH. CH. Golmas Governor JW
Eng.Sh.Ch. Gatchells Royal Orchid JW
EW'05, HsCH Non-Stop Dio MultiCh,Int & HrCh Karvin Zaicca Klubsieger''01,Top winning GR in Croatia''01 & 02
HCh. HjCh. Primrose Déjá Vu Int. Working Trial, Eurodog Show Exc.3