Tenyésztési filozófiánk

Az Albyn Hills kennel célja a sokoldalú golden retriever tenyésztése. Olyan vérvonallal szeretnénk erősíteni az állományt, mely nem csak kifogástalan külsejű, a fajta standardhoz a lehető legközelebb álló egyedekből áll, arra törekszünk, hogy goldenjeink a munkában is megállják a helyüket. A hangsúlyt mi a bennük rejlő egyedülálló munkaképességükre fektetjük, és erre építjük a tenyésztési filozófiánkat.

Csak olyan párosításokat tervezünk, ahol a születendő kölykök közül nagy eséllyel magunk is szívesen megtartanánk egyet. Fontosnak tartjuk, hogy csak alaposan átgondolt, stabil egészségügyi háttérrel rendelkező párosítások jöjjenek létre kennelünkben, melynek köszönhetően az utódok is nagyobb eséllyel lesznek egészségesek. Éppen ezért a tenyésztési szabályzatnak megfelelően Lili megfelelt a szigorú, az öröklődő betegségekre irányuló sokrétű szűrővizsgálaton, a küllemi és a viselkedésbeli, idegrendszeri tulajdonságokat tesztelő tenyészszemlén és képességvizsgán. Mindemellett munkavizsga bizonyítvánnyal is rendelkezik.

Fontos számunkra a goldenekre igazán jellemző temperamentum. Túl azon, hogy barátságosan állnak minden állathoz és emberhez, fontos, hogy kutyáink magabiztosak legyenek. Az ilyen kutyák a legtöbb körülmény között stabilan veszik az akadályokat az élet minden területén, és kiegyensúlyozottan élik életüket a világban. Azonban az ilyen magabiztos kutyák hisznek a saját véleményükben és a képességeikben, ami mellett akár a végsőkig is kitartanak. Képesek önálló döntéseket hozni, amihez azonban elengedhetetlen egy olyan vezető, aki kontrollálni tudja őket. Ezek a goldenek nem a vezető állandó irányítása alatt ‘működnek’ jól.

Célunk, hogy a nálunk születetendő kiskutyák az új családjukban megállják a helyüket, alkalmazkodjanak bármilyen típusú aktivitáshoz (legyen az vadászat vagy egy közös kirándulás), ugyanakkor hazaérve egy mentális és fizikai tréning után tudjanak kikapcsolni és kellemes társként pihenni otthonukban.

Alapvető elvünk, hogy a nálunk született goldenek ne csak gyermeki vágyak kielégítéseinek eszközei legyenek. Szeretnénk olyan családokat találni nekik, ahol a szűlők is vágynak új családtagra egy golden retriever személyében, felmérve ennek idő-, energia-, és anyagi függvényét.